Organisk recirkuleret gødning

Øgro er en del af Daka Denmark A/S.

Som en af Danmarks størte genanvendelsesvirksomheder, er Daka Denmarks forretningsområder specialiserede i indsamling, sikker håndtering og recirkulering af biprodukter fra landbruget og fødevareindustrien til produktion af bæredygtige kvalitetsprodukter indenfor foderingredienser, Øgro gødning og vedvarende energiprodukter som biobrændsel og biodiesel.

Øgro er altså en central del af Daka Denmarks cirkulære tankegang om at give naturens ressourcer tilbage.

Øgro er et 100 % organisk og recirkuleret gødningsprodukt, produceret af animalske biprodukter fra slagterier, kødindustrien og landbruget.

I Dakas bæredygtighedsrapporter finder flere informationer om, hvor alle Øgros produkter tager udgangspunkt i en cirkulær tankegang.

En del af Daka

Daka Denmarks bæredygtighedsrapport for 2020

Daka Denmarks bæredygtighedsrapport for 2021

Konkret bæredygtighed

Én død gris bliver til 17 kg Øgro

Bæredygtighed fylder mere og mere i folks bevidsthed. Derfor vil der i fremtiden blive større fokus på genanvendelse af produkter generelt. Døde dyr indeholder værdifulde næringsstoffer, og genanvendelse af disse er et godt eksempel på, hvordan reststrømme kan bruges og bidrage positivt i kredsløbet. Eksempelvis bliver en velvoksen gris på 80 kg til 17 kg Øgro og 20 liter biodiesel.

Det giver god mening...

"Gennem de seneste 10 år er der flere og flere, som har taget den organiske gødning til sig. Det giver god mening, fordi det gør det muligt at skabe en jævn og mere naturlig optagelse af næringsstofferne i juletræerne” siger Kurt Karlsen fra Lemvig.

Læs kundecasen her.